Vakuudettomat yrityslainat

Vakuudettomat lainat ovat erinomainen rahoitusvaihtoehto yrityksille, joilla ei ole paljon omaisuutta, yrityksille, jotka eivät halua tarjota vakuutta, tai yrityksille, jotka kasvavat nopeasti ja tarvitsevat nopeasti rahoitusta.

Mitä ovat vakuudettomat yrityslainat?

Vakuudettomat yrityslainat ovat lainoja, jotka eivät vaadi vakuutta. Vakuudellinen laina käyttää varoja vakuudena – mikä tarkoittaa, että jos asiat eivät suju, lainanantaja voi myydä varat takaisin lainan kustannuksista. Kysymys vakuudellisista vs. vakuudettomista lainoista koskee oikeastaan luotonantajan riskiä.

Yrityslainat ilman vakuuksia

Harkitaksesi vakuudellista lainaa, sinulla on oltava ensinnäkin vakuus. Mutta jos sinulla ei ole omaisuutta, joudut hankkimaan lainan ilman vakuutta – vakuudettoman yrityslainan .

Nykyään yhä useammat yritykset perustuvat aineettomiin hyödykkeisiin – esimerkiksi jos olet ohjelmisto- tai konsulttiyritys, sinulla on todennäköisesti vuokrattu toimisto, muutama tietokone eikä paljon muuta aineellisen hyödykkeen suhteen. Siellä tulevat vakuudettomat yrityslainat.

Vaihtoehtoisen rahoituksen maailmassa on paljon lainanantajia, jotka voivat lainata jopa 100 000 euroa vakuudetonta yrityslainaa. Koska arvopapereita ei ole, kaupankäyntihistoria tulee tärkeämmäksi ja myös luotonantaja voi pyytää henkilökohtaista takuuta.

Vakuudettomat lainat: näkökohdat

  • Lähes aina nopeammin – ei arvioita, oikeudellinen prosessi on yksinkertaisempaa.
  • Varoja ei tarvita – helpommin käytettävissä oleva rahoitus.
  • Etupuolella kustannukset alhaisemmat tai joskus ei vaadita ollenkaan.
  • Kokonaiskustannukset ovat yleensä korkeammat, koska luotonantajalla on suurempi riski

Mikä on henkilökohtainen takuu vakuudettomalle yrityslainalle?

Joskus luotonantajat pyytävät  henkilökohtaista takuuta  yrityksen johtajalta, joka haluaa vakuudettoman lainan – luotonantajat suosivat toisinaan tätä järjestelyä, koska se alentaa heidän riskitasoa. Vaikka henkilökohtaiset takuut voivat tuntua suurelta sitoumukselta, ne auttavat usein yrityksiä saamaan korkeamman rahoituksen. 

Mihin vakuudettomia yrityslainoja käytetään?

Vakuudettomia yrityslainoja voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Hakuprosessi on yleensä yksinkertaisempi ja tavallista nopeampi kuin tavallisen yrityslainan. 

Esimerkkejä yrityslainojen käytöstä ovat:

  • Kassavirran kasvu
  • Liiketoiminnan kasvu
  • Osakkeiden tai omaisuuden osto
  • Kertaluonteiset kustannukset
  • Tilojen kulut

Mitkä ovat vakuudettomat yrityslainojen lainanantokriteerit?

Vakuudettomalle yrityslainalle voivat hakea erilaisia ​​yritystyyppejä, mukaan lukien osakeyhtiöt, osakeyhtiöt ja yksityiset kauppiaat. Erityiset kelpoisuuskriteeripisteet vaihtelevat luotonantajan mukaan. Kuten aiemmin mainittiin, takauksia saatetaan tarvita, ja sinun on täytettävä lainanantajan vuotuisen vähimmäisliikevaihdon vaatimukset.

Miten vakuudettomat lainat verrataan määräaikaisiin lainoihin

Kun otat vakuudellista lainaa, luotonantaja vaatii sinua antamaan vakuuksia, kuten koneita, laitteita tai omaisuutta. Vakuudettomat lainat eivät vaadi vakuutta. Tämä erottelu vaikuttaa kuitenkin korkoihin, lainaehtoihin ja siihen, kuinka paljon voit lainata.